המסורת נשמרת – והבריאות מקבלת מקום של כבוד. רגע לפני שבת מברכים, כך תכינו חלת מפתח עם קמח מלא, שמן זית ותוספות שייתנו לה טעם, טקסטורה וערך תזונתי
בשבת הקרובה, זו שאחרי חג הפסח, רבים מהבתים בישראל יפזרו שומשום על חלת המפתח המסורתית – אותה חלה שנאפת כסמל לפרנסה ולשפע, לרגל ברכת חודש אייר. אבל השנה, למה לא לתת למנהג טוויסט בריא ומודע יותר?
לצד המשמעות הרוחנית, והפרשת חלה עתירת סגולות אפשר להכניס לתוך המאפה גם ערכים תזונתיים שישדרגו את הברכה – ואת הבריאות.
אז כמה טיפים שלקחנו מהודעת משרד הבריאות:
קמח עם ערך מוסף
במקום להסתפק בקמח לבן, העדיפו קמחים מלאים כמו כוסמין מלא או שילוב בין כוסמין לחיטה. מעבר לטעם הייחודי, הקמחים המלאים מספקים לגוף סיבים תזונתיים, ויטמינים חיוניים ומינרלים.
המתיקות שמגיעה מהטבע
אם אתם נוהגים להוסיף סוכר לבצק – נסו לצמצם. דבש וסילאן יכולים לשמש כתחליפים טבעיים, בתנאי שמקפידים לא להפריז גם בהם.
הטוויסט הסודי: זרעים ואגוזים
כף או שתיים של זרעי פשתן, צ’יה, גרעיני חמנייה, דלעת או אגוזים יכולים להפוך את החלה שלכם למנה עשירה בשומנים טובים, אומגה 3, מגנזיום וסידן.
השמן שעושה את ההבדל
החליפו שמן מזוקק בשמן זית כתית מעולה – כזה שיעניק גם טעם עמוק וגם יתרונות בריאותיים ללב.
אל תשכחו את הציפוי
גרעיני דלעת, שומשום מלא (שמכיל עד פי 10 יותר סידן משומשום רגיל) או זרעי צ’יה ישדרגו את החלה לא רק מבחינה ויזואלית – אלא גם תזונתית.
חשוב לדעת:
אם יש בסביבה אלרגיים, הימנעו מהוספת אגוזים או זרעים שעלולים לעורר תגובות.
ומה מגישים ליד?
גם התוספות לשולחן משפיעות. במקום ממרחים מעובדים – נסו חלה לצד ירקות חתוכים, גבינה עם עשבי תיבול, אבוקדו טרי, טחינה או חומוס ביתי. כך תשמרו על האיזון וגם על הטעם.
נוסעים הרבה בדרכים? מהיום הנסיעה בחצי מחיר ליותר ממיליון ישראלים
*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.