אין חג חנוכה בלי סופגניות טריות וחמות! וכמובן שגם לצליאקים מגיע סופגניות טעימות, מיוחדות ויפות! רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה חושף את המתכון של ביגה לסופגניות אפויות בתנור, ללא גלוטן.
הסופגניות של ביגה יוצאות אווריריות, טעימות, והכי טוב ללא טיגון.
מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן – לכ 16 סופגניות:
חומרי גלם:
3.5 כוסות קמח – תערובת ללא גלוטן
6 ורבע כפות סוכר
1.5 כף שמרים יבשים
2 כוסות מים –
חמישית כוס – שמן קנולה
1 כפית מלח

הוראות הכנה:
יש להכניס לקעת המיקסר את התערובת ללא גלוטן, סוכר ושמרים יבשים ולערבב במהירות נמוכה, תוך כדיי ערבוב יש להוסיף למיקסר את הנוזלים במשך 2 דקות. להוסיף את המלח, לערבב במהירות בנינונית המשך 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.
תנאי אפייה: טמפרטורת אפייה: 205-215 מעלות צלסיוסז. מן אפייה: כ 11-14 דק'.
לציפוי וקישוט הסופגנייות ללא גלוטן: ניתן למצוא קשת רחבה של קישוטים לסופגנייה ללא גלוטן, החל מציפיי שוקולד לב/ חום ועד סוכריות ורדים, סוכריות פנינים, קרם לקישוט ועוד. חג שמח וטעים.
*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.