מחקרים חושפים: מוזיקה יכולה להפחית סטרס, לשפר את מצב הרוח ואפילו לתמוך בתהליכי החלמה
המוזיקה היא חלק בלתי נפרד מחיינו, ומעבר להנאה שהיא מספקת, מחקרים רבים מצביעים על השפעותיה החיוביות על הבריאות הפיזית והנפשית. מוזיקה יכולה להוריד רמות סטרס, לשפר את מצב הרוח, לתמוך בהחלמה ממחלות ואפילו להשפיע על תפקוד המוח.
מוזיקה כמפחיתת סטרס ומשפרת מצב רוח
מחקרים מצביעים על כך שהאזנה למוזיקה יכולה להעלות את רמות הדופמין במוח – נוירוטרנסמיטור המקושר לתחושות עונג וסיפוק. בנוסף, האזנה למוזיקה מרגיעה יכולה להוריד את רמות הקורטיזול (הורמון הסטרס) בגוף, ובכך לשפר את מצב הרוח ולהפחית תחושות של חרדה ודיכאון.
הצלילים שמרגיעים: מוזיקה ותהליכי החלמה פיזיים
בבתי רפואה ברחבי העולם, נעשה שימוש במוזיקה כחלק מטיפול תומך בחולים. מחקרים הראו כי מוזיקה יכולה להשפיע על תפקודים פיזיולוגיים כגון דופק, לחץ דם ונשימה. טמפו איטי, למשל, מרפה ומאט את קצב פעימות הלב, בעוד שקצב מהיר ממריץ את קצב הלב. כמו כן, נמצא כי מוזיקה מחזקת את המערכת החיסונית, יכולה לשפר את איכות השינה ולתרום לשחרור אנדורפינים – משככי הכאב הטבעיים של הגוף.
מחקרים מצביעים על כך שהמוזיקה יכולה להשפיע על תפקודי המוח והגוף. מבחינה פיזיולוגית, מוזיקה יכולה להאט את קצב הלב, להוריד את לחץ הדם ולהפחית את רמות הקורטיזול, ובכך לתרום להפחתת מתחים ולחצים פיזיים ונפשיים, כל שכן לשפר את תפקוד מערכות הגוף השונות.
איך המוזיקה משפיעה על מערכת הלב וכלי הדם?
מחקר שנערך באוניברסיטת מרילנד הראה כי האזנה למוזיקה האהובה על המשתתפים הובילה להרחבת כלי הדם, מה שמצביע על שיפור בזרימת הדם. לעומת זאת, האזנה למוזיקה מלחיצה או מעצבנת גרמה להתכווצות כלי הדם.
טיפול במוזיקה (Music Therapy) הפך לכלי טיפולי מקובל במגוון מצבים נפשיים, כולל דיכאון, הפרעות חרדה ופוסט-טראומה. מחקרים מצביעים על כך שהמוזיקה יכולה להשפיע על מצבי הרוח, להפחית חרדות ולחצים, לתרום לתחושת הרוגע והשלווה ולשנות את האווירה מקצה לקצה ממש.
אוזני המן כמו שלא הכרתם: המילויים הכי מפתיעים לחג פורים

AI
*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.