בריא לנו! מיץ עם פחות סוכר: הפיילוט הישראלי הצליח ותיכף ישווק לכל העולם

רגע לפני החג: שר הבריאות הגיע לראות את הפיתוח הישראלי של חברת Blue Tree שמפחית את הסוכר ממיצים במפעל "פריניב": "כל המציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עולם ומלואו"

רבות דובר בשנים האחרונות על המס שהוטל על משקאות ממותקים במטרה להפחית את כמות החולים במחלות הנגרמות כתוצאה משימוש מוגבר בסוכר.

עם כניסתה של הממשלה החדשה הוחלט להפחית את המס, אולם בפועל במרכולים רבים המחירים נותרו גבוהים אך נראה כי הציבור פחות מתרגש מהאזהרות נגד שימוש במשקאות מתוקים רווי סוכר.

סטארטאפ ישראלי שיצא לדרך, הצליח להפחית את כמויות הסוכר הגבוהות במשקאות ממותקים ונכנס לפיילוט במפעל המיצים 'פריניב', שם מכתירים את הפיילו בהצלחה רבה.

שר הבריאות משה ארבל ביקר הבוקר במפעל ייצור המיצים "פריניב", שבו הוטמעה לראשונה טכנולוגיית ה"פודטק" החדשנית להוצאת סוכר ממשקאות של חברת הסטארט אפ הישראלית BlueTree.

במהלך הביקור, השר ארבל סייר במפעל וראה מקרוב כיצד עובדת הטכנולוגיה הישראלית החדשה שמצליחה להפחית את הצורך בכמויות סוכר במשקאות ממותקים.

בסיום הסיור אמר ארבל: ״שמחתי לבקר במפעל פריניב ולשמוע על טכנולוגיה ישראלית חדשה שמפחיתה את כמות הסוכר ממשקאות. כמדיניות אני רואה ערך עצום ביצירת היצע טוב, זמין, טעים, נגיש ושווה לכל נפש של מוצרים מופחתי סוכר.

כשיש היצע רחב תהיה גם צריכה בהתאם והשפעה ישירה על מערכת הבריאות בהתמודדות אל מול מחלת הסכרת והשלכותיה הקשות. כל המציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עולם ומלואו".

מיכאל גורדון, מנכ"ל BlueTree אמר: "הורים רבים רוצים לתת לילדיהם משקאות טבעיים, כגון מיצי פירות העשירים בוויטנימים ורכיבים תזונתיים חשובים, אך חוששים בשל אחוז הסוכר.

הטכנולוגיה שפיתחנו יודעת להפריד את מולקולת הסוכר משאר הרכיבים הנמצאים במשקה ולהוציאה החוצה ללא שום תוספים בתהליך הוצאת הסוכר. מהלך ההוצאה הוא הדרגתי ומאפשר ליצרן לשלוט בהיקף הסוכר לפי העדפות הטעם של הצרכן.

אנו מברכים על ביקור שר הבריאות מר משה ארבל ומצפים שבקרוב הצרכן הישראלי יהיה הראשון בעולם להנות מהטכנולוגיה החדשנית שבהמשך צפוייה להתרחב למדינות נוספות בעולם."

עידו יניב, מנכ"ל פריניב הוסיף: "הטכנולוגיה של בלו טרי המיועדת להיות מותקנת במפעלי סחיטת מיצים בעולם, הותקנה במפעל פריניב כפיילוט לטובת שיווקו למפעלים בכל העולם.

ההסכם של בלו טרי עם פריניב צפוי להפוך את ישראל למדינה הראשונה ואת פריניב למפעל הראשון בעולם שבו יופץ מיץ סחוט טבעי, מופחת עד 30% מרמת הסוכר, השומר על טעמו וערכיו.

תחילת השיווק לצרכנים צפוי בתחילת השנה הבאה בסיום אישורי הרגולציה. אנו נרגשים מהגעתו של שר הבריאות למפעלנו וגאים להיות חלק מחדשנות היסטורית זו בעזרתה נספק ללקוחותינו מיץ סחוט טבעי מופחת סוכר."

"מציל עולם ומלואו", שר הבריאות ארבל בפגישה הבוקר, צילום: יח"צ

*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות