4.8 מיליארד ש"ח בשטח: המדינה מטפלת בלוחמים ובנפגעי הנפש מהמלחמה

המלחמה הותירה אלפי לוחמים ואזרחים עם פגיעות פיזיות ונפשיות – ובמשרד הבריאות נערכים בהתאם: התקציב לשנת 2025 יעמוד על 59.1 מיליארד ש"ח, עם תוספות ניכרות לקופות החולים, סל התרופות ומרכזי בריאות הנפש

ועדת הבריאות של הכנסת קיימה היום (שני) דיון מיוחד בהשתתפות שר הבריאות, ח"כ אוריאל בוסו, במסגרתו הוצגה סקירה מקיפה על פעילות המשרד בשנה החולפת והצגת התקציב לשנה הקרובה. יו"ר הוועדה, ח"כ יוני משריקי (ש"ס), הדגיש את הצורך הדחוף בחיזוק מערך בריאות הנפש והשיקום לנוכח השלכות המלחמה: "השלכות המלחמה על מערכת הבריאות, במיוחד בתחומי בריאות הנפש והשיקום, מחייבות מענה מקיף ומהיר. אלפי אזרחים, לוחמים ואנשי כוחות הביטחון מתמודדים עם פגיעות פיזיות ונפשיות, והמערכת צריכה להבטיח להם טיפול זמין ומותאם. ועדת הבריאות מלווה מקרוב את יישום הרפורמות והשינויים הנדרשים כדי לתת מענה לצרכים הגוברים. אני מודה לשר הבריאות, ח"כ אוריאל בוסו, על ההובלה והמאמצים הבלתי-פוסקים לחיזוק מערכת הבריאות והתאמתה לאתגרים החדשים".

מיליארדים לבריאות – עם דגש על הנפש והשיקום

שר הבריאות בוסו הציג בדיון את התקציב המוגדל לשנת 2025, שיעמוד על 59.1 מיליארד ש"ח – תוספת של 4.8 מיליארד ש"ח לעומת התקציב שאושר בתחילת השנה, שעמד על 54.3 מיליארד ש"ח. התוספות יופנו, בין היתר, לקופות החולים, סל התרופות, מרכזי בריאות הנפש ובתי חולים.

לדברי בוסו, התקציב מבטא את מחויבות המשרד להמשיך ולחזק את מערכת הבריאות: "גם בתקופה של אתגרי חירום, המשרד מקדם מהלכים אסטרטגיים ארוכי טווח – בהם הגדלת היצע כוח האדם הרפואי, חיזוק מערך האשפוז, הרחבת שירותי בריאות הנפש וקידום שירותי התפתחות הילד, לצד רפורמות משמעותיות ברישוי עסקים, בייבוא תמרוקים ומזון, וברוקחות, שנועדו להפחית רגולציה ולהקל על כיסם של האזרחים וכן בקיצור משמעותי של הכשרת הפסיכולוגים ובשיפור גדול של תנאי העסקתם. התקציב לשנת 2025 מבטא את מחויבותנו להמשיך ולפתח מערכת בריאות חדשנית, נגישה ושוויונית לכל אזרח – בכל זמן ובכל מקום".

השר סיפר כי בשנת 2023 גובשה תוכנית רב שנתית למערכת הבריאות, המגדירה את הכיוונים האסטרטגיים ואת יעדי המערכת לטווח הקצר והארוך. הוא סיפר על פעילות המערכת במלחמה, כאשר מעל 1,500 מטופלים במערכי השיקום בכל רגע נתון, מעל ל-20 מרפאות במלונות ובמרכזי הפינוי, מעל ל-20,000 מטופלים בבתי-החולים וכי המערכת פעלה להגדלת מרכזי החוסן והקמת מרכז חוסן ארצי, טיפול בשבים ובבני משפחות חטופים, זיהוי מאות נרצחים על ידי המכון לרפואה משפטית, מתן מענה נפשי חירומי בבתי המלון והרחבת המגעים והיצע המטפלים בקהילה ותוספת תקציב – 320 מיליוני ₪ למיגון. הוא הוסיף כי הצעת התקציב למשרד לשנת 2025 היא 59.1 מיליארד ₪. התקציב המקורי שאושר לשנים 2023 ו- 2024 היה 44.6 ו-50.5 מיליארד ₪ בהתאמה. תקציב המשרד לשנת 2024 אחרי שני התיקונים היה 54.3 מיליארד ₪ ולאחר שינויים בתקציב והעברת עודפים משנה קודמת התקציב המאושר הגיע ל- 57.5 מיליארד ₪. התוספות לתקציב מתבטאות בתוספות לקופות חולים וסל הבריאות ותוספות לבתי חולים ומרכזים לבריאות הנפש.

קיצור ההכשרה, תגבור בכוח אדם ושיפור תנאים

מנכ"ל המשרד, משה בר סימנטוב, פירט את התוספת של 1,108 מתמחים בפסיכולוגיה בכל שנה (קלינית, שיקומית, התפתחותית ורפואית), הקצאת 90 מיליוני ש"ח עבור מלגות, חתימת הסכם שכר פסיכולוגים, כאשר במקביל קיצור משך ההכשרה וקבלת רישיון תוך 6 שנים במקום 9, והתמחות קלינית בשנה הרביעית הורחב מספר פסיכיאטרים, ונקבעו מבחני תמיכה להרחבת היצע תקני מתמחים בפסיכיאטריה, בדגש על פסיכיאטריה של הילד והמתבגר. בנוסף, המשרד פועל להגדלת מספר רופאי-השיקום, ע"י מיזם גיוס עולים בשיתוף ארגון 'נפש בנפש', מבחן תמיכה לתקני מתמחי-על, העלאת שכר רופאי שיקום ועוד.

חוזרים לעבר בפסח: סדנאות, סיורים ופסיפסים על שפת הכנרת – בחינם

אילוסטרציה- צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות