איך להתנהג במצבי חירום: יום הסטרוק סקול למתמחים בנוירולוגיה

האיגוד הנוירולוגי בישראל, בסיוע החברה הישראלית לשבץ מוחי, קיים היום מרתון ארוך של התמודדות נכונה עם אירועי חירום בקרב לוקים בשבץ מוחי, בעזרת סימולציות עם שחקנים ובובות חכמות.

עשרה מנהלי מחלקות נוירולוגיות או מנהלי יחידות שבץ מכל הארץ, קרוב למחצית ממנהלי מחלקות הנוירולוגיה בארץ, התייצבו כדי להדריך עשרים וחמישה מתמחים בנוירולוגיה שהגיעו מבתי החולים השונים אל המרכז לסימולציות טכנולוגיות באיכילוב.

מספרת ד"ר אסטל סאימן, מנהלת מחלקת נוירולוגיה ב' – שבץ ברמב"ם, שארגנה את הסטרוק סקול מטעם האיגוד הישראלי לנוירולוגיה, יחד עם ד"ר סאלו חרץ, מנהל המחלקה הנוירולוגית באסותא אשדוד: "אנחנו מבקשים להתמקצע ככל האפשר בנוירולוגיה וסקולרית (טיפול בשבץ מוחי) בישראל.

כינסנו היום מאסה גבוהה של מתמחים בנוירולוגיה מבתי חולים שונים, כדי ללמד איך להתמודד במהירות מירבית, ותוך נקיטת החלטות חכמות עם מקרים מורכבים.

למשל? חולה שמגיע למלר"ד ונראה שזקוק לצנתור מוחי מהיר – איזה פעולות יש לנקוט בסדר הנכון וביעילות כדי לקצר זמנים לצנתור, או מקרה של מטופלת, שמגיעה לבית החולים עם תסמיני שבץ מוחי, מקבלת במלר"ד טיפול ראשוני הכרחי, שכולל טיפול תוך ורידי להמסת קריש בכלי דם בתרופה הנקראת tPA, אבל תסמיני השבץ אצלה מחריפים ומצבה מתדרדר, או מה עושים במקרה שבו מתרחש אירוע של שבץ מוחי עם תרדמת?

הסימולציות עם בובות חכמות ושחקנים בשר ודם יעילות ביותר לדימוי מצבים מורכבים כאלו ואחרים במציאות, לשם שיפור היכולת שלנו כרופאים לתת מענה מיטבי לציבור".

פרופ' דוד טנה, יו"ר האיגוד הישראלי לנוירולוגיה מוסיף: "ההתפחויות בתחום הטיפול בשבץ מוח חד בעולם עצומות ומשמעותיות, ומקצוע הנוירולוגיה המורחב בישראל, על תת ההתמחויות שבו, כאשר התחום הוסקולרי – שבץ מוחי הינו אחד מהן, נמצא בחזית ההכשרה המתקדמת והטיפול."

*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן