קראה לאשפז בכפייה חברת כנסת: כעס בעמותת בריאות הנפש על מנהיגת השמאל הקיצוני

כעס בעמותה לזכויות אנוש: האמירה השנויה במחלוקת של זהבה גלאון

בהמשך לדברי זהבה גלאון בערוץ 13 כי יש לאשפז את טלי גוטליב בכפייה: עמותת מגן לזכויות אנוש קוראת לזהבה גלאון ללמוד את הנושא ולהבין שהוא אינו הפתרון.

מנכ"לית העמותה, יפעת שגב קוראת לגב' זהבה גלאון ללמוד את נושא האשפוז בכפייה לעומק: "אשפוז בכפייה אינו מביא לריפוי, אלא להשפלה, לסבל, לייסורים וקשור למוות בגיל מוקדם ולאובדנות מוגברת.

וכמובן שאינו הדרך לטפל במי שאינו חושב כמוך
בישראל יש בעיה חמורה של זכויות אדם בתחום בריאות הנפש אשר חודרת אל השיח הציבורי, שמציע 'לאשפז בכפייה', כל מי שדבריו אינו מקובלים עלינו. חייבים להוריד את האצבע מההדק ולשקול אלף אלפי פעמים לפני שמובילים לפעולה שעלולה להוביל להתאבדות ולמוות."

להלן הנתונים:
1. מספר הפטירות של צעירים שעברו אשפוז פסיכיאטרי גדול פי 9.3 ביחס לכלל האוכלוסייה! שיעור התמותה לאנשים עם רקע באשפוז פסיכיאטרי עלה ב – 10% בשנים 2020-2021 מהשנים שלפני הקורונה 2018-19 ב 6% לגברים וב 22% לנשים. בקרב צעירים בני 18-44 השיעור היה גבוה פי 9.3 משיעור סך האוכלוסייה בגיל זה, לעומת פי 8.7 בשנים 2018-19. זהו נתון מתוך שנתון בריאות הנפש האחרון.

2. כשליש מסך ההתאבדויות של בני 18 ומעלה בשנים האחרונות היה של אנשים שאושפזו אשפוז הפסיכיאטרי בשלב מסויים בחייהם. האחוז גבוה יותר בקרב נשים מגברים. בשנת 2020, 29% מכלל ההתאבדויות בישראל היו של אנשים עם רקע באשפוז פסיכיאטרי — 35% בקרב נשים ו- 27% בקרב גברים. זהו נתון מתוך שנתון בריאות הנפש האחרון.

3. אמנת האו"ם בדבר זכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות מצהירה שאסור שמטופלים יהיו בסכנה לקבל טיפול או ענישה שהם אכזריים, לא-אנושיים, משפילים או בגדר עינוי" וממליצה על איסור "טיפולים כפויים כגון אשפוז וטיפול כפוי, בידוד, ריסון פיזי, כמו גם מתן תרופות אנטי-פסיכוטיות, נזעי חשמל וביצוע ניתוח מוחי ללא הסכמה מדעת"

4. לפני כמה חודשים ארגון הבריאות העולמי והאו"ם הוציאו דו"ח משותף בתחום בריאות הנפש הקורא לחקיקה הומנית ולא כופה.

מערכת בריאות הנפש חייבת לעקור מן השורש טיפולים בכפייה – בין אם באשפוז או במרפאות (גם טיפול מרפאתי כפוי שכיח) והציבור חייב להבין שזהו אינו פתרון טיפולי ולהיזהר בלשונו, ובוודאי אישי ציבור.

*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן