האם הבינה המלאכותית תציל את מוחנו? הגילוי החדש שמדהים את הרופאים

Mayo Clinic: בינה מלאכותית לזיהוי מוקדם של דמנציה באמצעות בדיקות EEG

בינה מלאכותית (AI) מתגלה ככלי רב עוצמה בשיפור אבחון מוקדם של דמנציה, לפי מחקר חדש שפורסם ב-31 ביולי 2024 בכתב העת Brain Communications. מדעני Mayo Clinic, במסגרת התוכנית NAIP (Neurology AI Program), הצליחו לשפר את ניתוח בדיקות האלקטרואנצפלוגרמה (EEG) ולהפוך אותן לכלי אבחון נגיש וזול יותר.

 הטכנולוגיה מאחורי המהפכה

EEG הוא כלי אבחון ותיק המשמש בעיקר לאיתור אפילפסיה, אך מדעני Mayo Clinic הבינו כי ניתן להשתמש בו גם לזיהוי סימנים מוקדמים של דמנציה. הבינה המלאכותית מאפשרת לנתח את דפוסי גלי המוח בצורה מדויקת יותר ולחשוף סימנים עדינים של ירידה קוגניטיבית, שעלולים להיעלם מעיני המומחים.

במהלך המחקר, נאספו נתונים מיותר מ-11,000 מטופלים שקיבלו בדיקות EEG במהלך עשור. השימוש בלמידת מכונה סייע בהפשטת הדפוסים המורכבים לשש תכונות ספציפיות, מה שמאפשר למודל לזהות דפוסים אופייניים לבעיות קוגניטיביות כמו מחלת אלצהיימר ודמנציה.

יתרונות ה-AI באבחון מוקדם

המחקר מצביע על כך שה-EEG, אשר זול ופחות פולשני מבדיקות אחרות כמו MRI או PET, יכול לספק כלי אבחון יעיל במיוחד בקהילות מוחלשות או באזורים כפריים ללא גישה למרפאות מתמחות. "האבחון הנכון מוקדם עוזר לנו לתת למטופלים את ההשקפה הנכונה והטיפול הטוב ביותר", אומר ד"ר דיוויד ג'ונס, נוירולוג ומנהל NAIP.

החוקרים מציינים כי הטכנולוגיה החדשה אינה מחליפה את הבדיקות הקיימות אלא מהווה תוספת חשובה שיכולה לשפר את יכולות האבחון. ההמשך הבדיקה והאימות של הכלים החדשים ידרוש מחקר נוסף, אך הממצאים הנוכחיים מבטיחים דרך חדשנית לשיפור הבריאות הקוגניטיבית של מטופלים ברחבי העולם.

המחקר של Mayo Clinic מדגים כיצד שילוב של טכנולוגיות מתקדמות כמו AI ולמידת מכונה יכול לשנות את פני האבחון הרפואי ולשפר את הבריאות הקוגניטיבית של חולים. הבינה המלאכותית מציעה תקווה חדשה לזיהוי מוקדם וטיפול יעיל יותר בדמנציה.

נערך בOpenAI

*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן