מסמר מגנטי משנה חיים: ניתוח ישראלי ראשון מסוגו בגיאורגיה

מישראל באהבה: רופאי רמב"ם ביצעו ניתוח ראשון מסוגו במדינות ברה"מ לשעבר

במרכז ההישג: ס', בת 30 מטביליסי שבגיאורגיה, שהפכה לאדם הראשון במדינות ברה"מ לשעבר שעבר הליך חדשני של יישור והארכת עצמות הירכיים באמצעות מסמר מגנטי. הניתוח, שבוצע על ידי רופאי רמב"ם פרופ' מרק אידלמן וד"ר דורון קשת, נחשב למהפכה בתחום הכירורגיה האורתופדית באזורים אלה.

השיטה המתקדמת, שכבר נפוצה בישראל ובמדינות מערביות נוספות, הגיעה לראשונה לגיאורגיה והציעה אלטרנטיבה להליך המסורתי שהיה נהוג עד כה – טכנולוגיה חיצונית אשר גרמה לכאבים, פגיעה ברקמות ולעיתים אף במבנה השלד.

לדבריו של פרופ' מרק אידלמן, מנהל היחידה לאורתופדית ילדים ברמב"ם, ומי שביצע את הניתוח, יחד עם ד"ר דורון קשת, רופא בכיר ביחידה – בשל שכיחות הבעיה במדינות הללו, מדובר בבשורה גדולה לאוכלוסייה משמעותית: "ההליך עצמו נחשב למהפכה בתחום הכירורגיה האורתופדית", מבהיר פרופ' אידלמן, "במדינות ברה"מ לשעבר ישנם רבים שסובלים מתסמונות הגורמות לנמיכות קומה ועיוות גפיים, וכן קבוצות נוספות שזקוקות לסיוע רפואי זהה, על רקע של גורמים נוספים. הניתוח שבוצע בגיאורגיה, הוא הסנונית הראשונה בטיפול איכותי ומתקדם עבור האנשים הללו".

הטיפול החדשני בהארכת גפיים נעשה באמצעות מסמר מגנטי המושתל בעצמות הגפה הרלוונטית. ביצוע ההארכה עצמה נעשה על ידי מתיחת המסמר, בשלבים, בעזרת מגנט חיצוני, המאפשר שליטה נוחה והפעלת המניפולציה ללא כאב או קושי עבור המטופל.

בעבר בוצע ההליך באמצעות מכשיר חיצוני, שחובר אל העצמות, וגרם לפגיעה ברקמות ובמקרים מסוימים גם בשלד, למגבלות תנועה, כאבים חזקים וחשיפה לזיהומים.

"המטופלת שלנו נותחה בעבר בניסיון לתקן את העיוות שאיתו היא נולדה – קיצור של הירך", מסביר פרופ' אידלמן, "היכולת הניתוחית מוגבלת וגם אחרי ההליכים הכירורגים שהיא עברה, עדיין נותר פער בין אורכי הרגליים של 45 מילימטר. אחרי השתלת המגנט, תהליך הארכת הגפה הסתיים, הפער הצטמצם משמעותית ונותר על 5 מילימטר בלבד. עבורה, זה הבדל של שמים וארץ".

לדבריו של פרופ' אידלמן, העובדה שדווקא לישראל יש יכולת לסייע למטופלים במדינות ברה"מ לשעבר, היא לא רק עניין רפואי אלא אפילו אינטרס לאומי: "בתקופה המורכבת שאנחנו חווים מאז אוקטובר, יש הרבה תפיסות שונות ומשונות לגבי ישראל והישראלים. יש מי שתומך בנו, יש מי שמחרים אותנו, יש מי שמקבל אותנו ויש מי שרוצה להדיר אותנו מהמרחב. לרפואה הישראלית יש יכולת להפוך לגשר שעובר מעל כל אלה, ולהגיע יישר לליבם של האנשים".

עם הצלחת הניתוח, נפתח אופק חדש בתחום הכירורגיה האורתופדית במזרח אירופה, והדבר ממחיש את חשיבותה של הרפואה הישראלית בזירה הבינלאומית.

בתמונה: ס', המטופלת שנותחה בטביליסי, גיאורגיה.
צילום: הקריה הרפואית רמב"ם.

*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן