המאבק בסרטן הערמונית: האיום השקט בקרב גברים בישראל
בעיצומה של המלחמה המתמשכת ובזמן ציון היום הבין-לאומי למאבק בסרטן הערמונית, האגודה למלחמה בסרטן חושפת נתונים עדכניים על המחלה הנפוצה ביותר בקרב גברים בישראל. על פי הערכותיה, בשנת 2024 יגיע מספר המאובחנים החדשים לכ-2,800 גברים, כאשר כ-530 ימותו ממנה.
סרטן הערמונית הינו הגורם החמישי בשכיחותו לתמותה מסרטן בקרב גברים בישראל. במהלך שנת 2020, 2,629 גברים אובחנו בסרטן ערמונית חודרני, ומספר הנפטרים עמד על 498. מגמה זו מדגישה את הצורך במודעות ובאמצעי מניעה עבור גברים בסיכון.
המאבק בסרטן: אורח חיים ותמיכה אישית
משה בר-חיים, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן, מסביר כי ניתן להפחית את הסיכון לחלות בסרטן הערמונית באמצעות אימוץ אורח חיים בריא. בין ההמלצות של האגודה: להימנע מעישון, לצמצם צריכת מזון מעובד, לשמור על משקל גוף תקין ולבצע פעילות גופנית קבועה.
לצד זאת, האגודה מדגישה את ההשפעה של סרטן הערמונית על תפקוד מיני ותחושת הגבריות בקרב גברים חולים. לנה קורץ-אלמוג, מטפלת במיניות מטעם האגודה, מציינת כי גברים רבים מתקשים לדבר על הנושא האינטימי, וקוראת להם לפנות לייעוץ ולקבל תמיכה אישית, כולל אפשרות לייעוץ מיני אנונימי.
מחקר חדש: קשר בין פעילות גופנית וסרטן הערמונית
מחקר חדש שנערך בשוודיה ובחן מעל 57,000 גברים, מצביע על כך שגברים שהגבירו את פעילותם הגופנית ממוקדת סיבולת לב-ריאה הפחיתו ב-35% את הסיכון לחלות בסרטן הערמונית. המחקר מספק עדות נוספת לחשיבות הפעילות הגופנית במניעת המחלה ומעודד גברים לשלב פעילות גופנית בחייהם.
המלצות האגודה להפחתת הסיכון לסרטן הערמונית
האגודה למלחמה בסרטן מפרסמת מספר המלצות בריאותיות שיכולות לעזור בהפחתת הסיכון למחלה:
- תזונה מאוזנת: להרבות באכילת ירקות ופירות ולהמעיט במזון מעובד ובשר אדום.
- משקל גוף תקין: לשמור על BMI תקין בין 18.5 ל-24.9.
- פעילות גופנית: לבצע פעילות גופנית נמרצת למשך לפחות 30 דקות ביום.
- הימנעות מעישון: להימנע לחלוטין מעישון סיגריות ומוצרי טבק אחרים.
שירותי תמיכה והסברה
האגודה למלחמה בסרטן מציעה מגוון שירותים ללא תשלום, כולל קבוצות תמיכה לגברים המתמודדים עם סרטן הערמונית, ייעוץ מיני, וחוברות הסברה מעודכנות הניתנות להורדה מאתר האגודה.
יונייטד חושפת חווית טיסה חדשה – בקרוב אצלכם, לא תאמינו מה מחכה לכם
*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.