האם הטיפול התרופתי משפיע על מצבם הנפשי של שורדי אסון הנובה?
הטרגדיה סביב התאבדותה של שיראל גולן ז"ל, יחד עם דיווחים על מקרי אובדנות נוספים בקרב שורדי אסון הנובה, מעוררת שאלות קשות בנוגע לטיפול הפסיכיאטרי שקיבלו חלק מהשורדים. עמותת מגן לזכויות אנוש, הפועלת למען זכויות מטופלים בתחום בריאות הנפש, מבקשת לחקור את ההשלכות של הטיפולים התרופתיים שניתנו לשורדים, לצד התגמולים שנלוו להם.
מעדויות של חברים וקרובי משפחה, וכן מעדותו של התסריטאי והשחקן עמית ליאור בוועדת הבריאות בכנסת, עולה כי חלק מהשורדים קיבלו תרופות ממשפחת ה-SSRI, כמו ציפרלקס ופרוזאק, לטיפול בחרדה ודיכאון. למרות היעילות של תרופות אלו במקרים רבים, קיימות תופעות לוואי שעלולות לכלול עצבנות או חוסר שקט, בלבול, רעד, כיווץ חזק של שרירים, מחשבות על פגיעה עצמית או מחשבות אובדניות. חרדה, חוסר מנוחה, חלומות לא נורמליים, קושי להרדם, ישנוניות, סחרחורת, תחושת נימול, חריקת שניים, עצבנות, התקף פאניקה, הפרעות שינה.
עמותת מגן לזכויות אנוש מדגישה כי יש לבחון האם קיים קשר בין השימוש בתרופות הללו לבין מצבי האובדנות שנצפו בקהילה זו.
עמותת מגן לזכויות אנוש עוסקת בחקירה וחשיפת הפרות זכויות אדם בתחום בריאות הנפש מאז 1999. עמותת מגן לזכויות אנוש קוראת לאפשר לשורדי הנובה לקבל את הטיפול שהם בוחרים ולא להתנות את מתן הקצבה בטיפול פסיכיאטרי.
*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.