פוליו בישראל: אבחון ראשון בילד בן 17 שלא חוסן
משרד הבריאות הודיע שהיום התקבלה אבחנה של פוליו (שיתוק ילדים) בילד בן 17 מאזור ירושלים שלא חוסן נגד פוליו במסגרת חיסוני השגרה. החשד אומת במעבדת הנגיפים של משרד הבריאות.
מחוז ירושלים של משרד הבריאות ממשיך לבצע חקירה אפידמיולוגית, לאיתור מגעים ולהפנייתם לחיסון נגד פוליו במידה ואינם מחוסנים.
המסר של משרד הבריאות: "חיסון הוא ההגנה הטובה ביותר"
משרד הבריאות מזכיר כי הדרך העיקרית להגן על הילדים מפני שיתוק היא באמצעות חיסון מומת כנגד פוליו. בנוסף, כדי למנוע המשך העברה של הנגיף, יש חשיבות לשמור על היגיינת ידיים.
משרד הבריאות ימשיך בניטור ויעדכן בממצאים.
מהו פוליו וכיצד ניתן להימנע ממנו?
פוליו (שיתוק ילדים) הוא נגיף שיכול לגרום לשיתוק חמור ואף למוות במקרים קשים. בזכות החיסונים, הנגיף מוגר ממדינות רבות בעולם, כולל ישראל. עם זאת, מקרים בודדים עדיין מתרחשים, בעיקר באזורים בהם שיעור החיסון נמוך. משרד הבריאות מזכיר: "ילד מחוסן הוא ילד מוגן."
לשאלות בנוגע לסטטוס חיסוני ולקביעת תור לחיסון, משרד הבריאות מפנה את הציבור למוקד קול הבריאות במספר *5400 או לרופאי הילדים בקופות החולים.
אירוע זה מדגיש את הצורך בהעלאת מודעות לחשיבות החיסונים בישראל. משרד הבריאות מבצע ניטור שוטף ויעדכן בממצאים נוספים ככל שיהיו. הציבור מתבקש לפעול באחריות, לבדוק את סטטוס החיסון של ילדיו ולהקפיד על כללי היגיינה.
*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.