שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפתח תסמיני פוסט טראומה – 8 רשויות ברחבי הארץ מציגות יוזמות פורצות דרך למענה נפשי בקהילה
שלושה מיליון ישראלים נמצאים בסיכון לפתח תסמיני פוסט־טראומה – חלקם כבר סובלים מהשלכות נפשיות של מלחמת חרבות ברזל. השבוע התקיים במרכז פרס לשלום ולחדשנות כנס מסכם של המסלול "לאתגרים דחופים" של Civix, שבמרכזו עמד הפיתוח המקומי של מענים בתחום בריאות הנפש.
בכנס הוצגו מעל 70 יוזמות שנבנו במהלך הליווי עם 8 רשויות מקומיות, שעברו תהליך אינטנסיבי של הכשרה וצמיחה דרך צוותי חדשנות פנימיים. המענים נגעו בהנגשת שירותים, תמיכה בצוותי חינוך והתערבויות בקהילה – כחלק מהבנה שהרשות המקומית היא שחקן מפתח בהתמודדות עם המצוקות הנפשיות שנוצרו בעקבות הלחימה.
לדברי איתי אייגס, מנכ"ל Civix: ״העבודה שנעשתה עם שמונה רשויות מקומיות הולידה תשתית לפתרונות אמיתיים מהשטח, שתמשיך להתפתח ולהתרחב
הרשויות המקומיות על המפה
רועי ביגר, מנהל המסלול, הדגיש כי: "זוהי אינה מסיבת סיום – אלא אבן דרך משמעותית שתזניק אותנו לשלב הבא. עבדנו עם הרשויות המקומיות במשך חודשים, והצלחנו להקים צוותי חדשנות שפעלו מבפנים. כעת, התהליך עובר לשלב הבא – יישום והטמעה עמוקה בתוך מוסדות הרשות, כדי להפוך את העבודה שבוצעה לבסיס לשינוי אמיתי.”
רמת גן: הדור הצעיר במוקד
אחת הדוברת הבולטות הייתה שרה רווח, מנהלת מחלקת משאבי קהילה בעיריית רמת גן: "הבנו שהצעירים בעיר זקוקים לנו יותר מתמיד. הם אלה שנפגעו הכי קשה מהאירועים – חיילים, מילואימניקים, שורדי נובה – והנתונים הראו פער משמעותי בין התחושה של צורך בעזרה לבין הפנייה לקבלתה. לכן החלטנו לשים את הדגש עליהם – להפוך את הרשות לכתובת ברורה ונגישה גם עבורם. רמת גן היא בין הערים הגדולות בישראל במספר הצעירים, והמטרה שלנו היא לשמור עליהם כאן ולתת להם את השירות הכי טוב שאפשר."
חזון לאומי – מתחיל בלוקאלי
Civix, הפועלת לקידום פתרונות חדשניים מתוך השלטון המקומי, הציגה במסלול הזה מודל שמוכיח: שינוי אמיתי במציאות הנפשית בישראל חייב לעבור דרך הרשויות – אלו שמכירות את השטח, את התושבים ואת הדחיפות.
פיצוי של עד 5 מיליון ש"ח לעסקים שנפגעו בחרבות ברזל: מי זכאים?

איתי אגייס מנכ"ל CIVIX
רועי ביגר, מנהל המסלול לאתגרים דחופים CIVIX
חמי פרס יו"ר מרכז פרס לשלום ולחדשנות
אפרת דובדבני מנכ"לית מרכז פרס לשלום ולחדשנות
צילום: איתן ריקליס
*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.