מכשיר קטן – סיכון נמוך: ירידה של 30% בדמנציה בזכות שמיעה תקינה

ד”ר עודד כהן, מנהל מחלקת אף-אוזן-גרון באסותא אשדוד

מחקר אמריקאי חדש מצא קשר ישיר בין ירידה בשמיעה לבין התפתחות דמנציה בגיל מבוגר, במיוחד בקרב נשים. בישראל מזהירים: "זו לא רק איכות חיים – זו הגנה על המוח"

האם מכשירי שמיעה יכולים להציל לא רק את השמיעה – אלא גם את הזיכרון? מחקר עולמי חדש שפורסם לאחרונה בכתב העת הרפואי היוקרתי JAMA Otolaryngology מצא כי שימוש קבוע במכשירי שמיעה מפחית את הסיכון להתפתחות דמנציה בכ-30%.

המחקר, שנערך בארצות הברית, עקב אחר כ-3,000 משתתפים בני 60 ומעלה במשך כ-8 שנים, ובחן את ההשפעה של ירידה בשמיעה על התפקוד הקוגניטיבי. החוקרים גילו כי אצל מי שאינם מטפלים בבעיות שמיעה – במיוחד נשים מבוגרות – הסיכון להתפתחות דמנציה עולה באופן מובהק. לעומת זאת, שימוש קבוע במכשירי שמיעה הפחית את הסיכון בין 27% ל-30%.

באנר לב חבד דק

בבית הרפואה הציבורי אסותא אשדוד אומרים כי מדובר בחיזוק משמעותי למגמה רפואית ברורה: טיפול מוקדם בירידה בשמיעה אינו רק עניין של נוחות או איכות חיים – אלא גם כלי רפואי למניעת הידרדרות מוחית.

ד”ר עודד כהן, מנהל מחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד הסביר:
“ אנחנו צריכים לשנות את התפיסה של השימוש במכשירי השמיעה. לא עוד כלי לשיפור איכות החיים, אלא אמצעי רפואי שביכולתו לסייע למנוע מחלה חשוכת מרפא”

לב חבד באנר עבה

לדבריו, "בשנים האחרונות אנו עדים ליותר ויותר מחקרים המצביעים על קשר הדוק בין ירידה בשמיעה לבין התפתחות דמנציה. אם בעבר המלצתי למטופלים להשתמש במכשירי שמיעה כדי לשפר את איכות חייהם – היום אני אומר להם בפירוש שמדובר גם בכלי רפואי שיכול לסייע במניעת אחת המחלות הקשות והכואבות ביותר של העידן שלנו. זו לא רק איכות חיים – זו גם הגנה על המוח״

הישראלים הולכים להתאהב: מנגו טלי, שלי ואורלי כבר בשוק

ד”ר עודד כהן, מנהל מחלקת אף-אוזן-גרון באסותא אשדוד
ד”ר עודד כהן, מנהל מחלקת אף-אוזן-גרון באסותא אשדוד

*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות