גם לרנטגן זה יגיע? הבינה המלאכותית בדרך לעולם הדימות

רנטגן העתיד- בשילוב AI: הבוקר התקיים יום עיון באוניברסיטת בר-אילן בשיתוף משרד הבריאות, בנושא חידושים בתחום הדימות הרפואי בישראל.

בכנס השתתפו: ח"כ אוריאל בוסו, יו"ר ועדת הבריאות וסגן יו"ר הכנסת, פרופ' גיל אפשטיין, דקן המחלקה למדעי חברה ובריאות, באוניברסיטת בר-אילן, יאיר רוזן, סגן מנהלי לראש המחלקה למדעי חברה ובריאות באוניברסיטת בר-אילן, ומאות משתתפים נוספים מהתעשייה.

עד כה אוניברסיטת בר-אילן הכשירה עד כה למעלה מ1,500 רנטגנאים, כולם עובדים בחמישה מרכזים רפואיים גדולים: שירותי בריאות כללית, מרכז רפואי שיבא, מרכז רפואי סוראסקי איכילוב, מרכז רפואי שמיר, מרכז רפואי הדסה. עד לשנה"ל תשפ"ב כל העוסקים בתחום הדימות הרפואי הם בוגרי אוניברסיטת בר אילן מכיוון שזהו המקום היחיד שהכשיר רנטגנאים.

אוניברסיטת בר-אילן קיימה הבוקר יום עיון אקדמי ראשון בנושא חידושים בתחום הדימות הרפואי בישראל, בשיתוף עם משרד הבריאות – בהשתתפות ח"כ אוריאל בוסו, יו"ר ועדת הבריאות וסגן יו"ר הכנסת, יאיר רוזן, סגן מנהלי לראש המחלקה למדעי חברה ובריאות, רותם מתיתיהו מהמחלקה למדעי חברה ובריאות, ומאות משתתפים נוספים מהתעשייה.

צילום: דוברות אניברסיטת בר אילן

הכנס מהווה את השיא של פעילות אקדמית ורגולטורית שהוביל משרד הבריאות בשיתוף המחלקה למדעי חברה ובריאות בתוכנית לדימות רפואי באוניברסיטת בר אילן.

לדברי יאיר רוזן, סגן מנהלי לראש המחלקה למדעי החברה ובריאות, באוניברסיטת בר-אילן: "המהפך המקצועי בתוכנית לימודים ייעודית בדימות רפואי כשבמקביל בוצעה אסדרה של מקצוע הדימותן הרפואי בחקיקה ראשית. כלל המהלכים האלו מציבים את מקצוע הדימותן הרפואי בחזית מקצועות הבריאות במדינת ישראל, לטובת ציבור המטופלים".

עידית ביטון, מומחית ומרצה לחדשנות, יזמות ועולם העבודה החדש, הרצתה על מגמות חדשות בעולם העבודה החדש וכיצד הבינה המלאכותית משתלבת במגמות אלה. ההרצאה סקרה את המעבר מכישורים למיומנויות ועל החשיבות של אלה בעולם מוטה ידע ולאור ההתפתחויות המהירות של בינה מלאכותית.

ההרצאה נתנה טעימה ממגוון השימושים של בינה מלאכותית בעולם העבודה החדש כמו אומנות, עיצוב, פרסום ושווק כמו גם במקצועות הרפואה.

ביטון סיכמה באופטימיות: "למרות הסכנות והחששות, הרי שבינה מלאכותית לא תחליף עובדים אלא אנשים שידעו להשתמש בבינה מלאכותית יחליפו אותם".

*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות