אושרה החובה: תמונות של נזקי עישון יופיעו מעכשיו על כל קופסה בישראל

קופסאות מרחבי העולם. איסוף וצילום: האגודה למלחמה בסרטן.

יום היסטורי למאבק בעישון: לאחר עיכוב של שנים אושרה חובת שימוש בישראל בתמונות מרתיעות על כלל מוצרי העישון

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ דוד ביטן, אישרה היום (רביעי) את אחד הצעדים הדרמטיים ביותר במאבק הלאומי בעישון: חובת שילוב תמונות ממחישות על כלל מוצרי העישון בישראל. המשמעות: בקרוב מאוד, יידרשו היצרנים להדפיס על האריזות תמונות גרפיות הממחישות את נזקי העישון – לרבות סיגריות רגילות, אלקטרוניות, מכשירי חימום טבק, טבק לגלגול וניירות גלגול.

באגודה למלחמה בסרטן קיבלו את ההחלטה בהתלהבות:  "זהו יום היסטורי למאבק בעישון. מדינת ישראל מצטרפת היום לרוב מדינות העולם שכבר מחייבות תמונות ממחישות. זהו מהלך חיוני למניעת התחלת עישון בקרב בני נוער ולקידום גמילה של מעשנים ותיקים"

לדבריהם, מדובר בצעד הכרחי – אך לא מספיק: "אך הדרך עדיין ארוכה ונדרשים עוד צעדי חקיקה ואכיפה כנגד ההרגל המסרטן והממית הפוגע בכל בית בישראל. יש להמשיך ולהעלות את המיסוי, להגביל את הפרסום ולאסור כניסה של סיגריות אלקטרוניות ורגילות בטעמים מתוקים ומפתים."

לא רק תמונות: המאבק ממשיך

המהלך האחרון מצטרף לשורה של צעדים שנועדו לצמצם את היקף העישון בישראל – מדינה שבה מדי שנה מתים כ-8,000 בני אדם ממחלות הקשורות לעישון, על פי נתוני משרד הבריאות. ההערכות הן כי תמונות גרפיות עשויות לצמצם את תחילת העישון בקרב בני נוער ולעודד גמילה בקרב מבוגרים.

האגודה למלחמה בסרטן: הלב הפועם של המאבק

מאחורי המהלך עומד גם גוף ותיק ועקבי – האגודה למלחמה בסרטן, שפועלת מאז 1952 ללא מטרות רווח ונסמכת כולה על תרומות הציבור. היא מפעילה כ־3,500 מתנדבים בכ־70 סניפים ברחבי הארץ, ומספקת שירותי תמיכה לחולים ולבני משפחותיהם, מידע לציבור הרחב ופעילות הסברתית ענפה. כל השירותים ניתנים ללא תשלום.

בראש האגודה עומד בהתנדבות פרופ' משה מיטלמן, ולצדו פועלים דמויות בכירות מהקהילה הרפואית בישראל, בהם פרופ' עידו וולף, פרופ' ברוך ברנר, פרופ' רונית סצ'י פאינרו ופרופ' איתן פרידמן. נשיא הכבוד של האגודה הוא חתן פרס נובל לכימיה, פרופ' אהרון צ'חנובר.

לשירותי מידע וסיוע 24/7, ניתן לפנות לקו החם של האגודה בטלפון 1-800-599-995 או להיכנס לאתר האגודה.

הצעד החדש נועד לא רק להרתיע, אלא גם להעניק כלים לציבור לקבל החלטות מודעות – מתוך ראייה רחבה של בריאות הציבור, פיזית ונפשית כאחד. במקביל למאבק בהרגלים מזיקים כמו עישון, ישנם גם תחומי חיים אחרים שבהם המדינה מכירה בעומק הפגיעה ומציעה סיוע ממשי. כך למשל, מי שהתמודדו עם טראומה עמוקה זכאים לעיתים למענק חודשי משמעותי – גם אם לא פנו למשטרה או חלף זמן רב מאז הפגיעה.

קופסאות מרחבי העולם. איסוף וצילום: האגודה למלחמה בסרטן.
קופסאות מרחבי העולם. איסוף וצילום: האגודה למלחמה בסרטן.
קופסאות מרחבי העולם. איסוף וצילום: האגודה למלחמה בסרטן.
קופסאות מרחבי העולם. איסוף וצילום: האגודה למלחמה בסרטן.

*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות