פרס ישראל בחקר הרפואה: פרופ' ינון בן נריה – חוקר פורץ דרך במאבק בסרטן

שר החינוך יואב קיש הכריז על הזוכה לשנת תשפ"ה: אימונולוג שחקריו הובילו לפיתוח תרופות חדשניות נגד סרטן ודלקות. אחת מתגליותיו משמשת לטיפול בחולי לוקמיה ברחבי העולם

שר החינוך יואב קיש הודיע היום (שני) כי פרופ' ינון בן נריה, רופא, אימונולוג וחוקר בכיר בתחום הסרטן, הוא חתן פרס ישראל בחקר הרפואה לשנת תשפ"ה. בן נריה, מהדמויות הבולטות בקהילת המחקר הרפואי בישראל, זוכה בפרס על תרומתו פורצת הדרך לפיתוח תרופות נגד סרטן ודלקות.

ועדת הפרס, בראשותו של פרופ' חוליו וינשטיין ובהשתתפות פרופ' אהוד גרוסמן, פרופ' מיכל לאופר פרל ופרופ' איתמר רז, ציינה כי "פרופ' בן נריה הוא חוקר פורץ דרך בתחום חקר מחלת הסרטן, שגילה מנגנונים להתפתחות הסרטן שהובילו ועדיין מובילים ליצירת תרופות לטיפול במחלה. מחקריו של בן נריה התפרסמו בבמות מדעיות ובעיתונות המקצועית הטובה והאיכותית ביותר בעולם".

עוד ציינה הוועדה כי "מחקריו הובילו לפיתוח תרופות אנטי סרטניות, מנוגדי דלקת ועד מעכבי סרטן. אחת התגליות שלו הובילה לפיתוח תרופה לטיפול בחולי סרטן דם שנמצאת בשימוש נרחב בעולם".

הכבוד הלאומי: פרס ישראל לשנת תשפ"ה

פרס ישראל הוא הפרס היוקרתי ביותר המוענק במדינה לאישים אשר הצטיינו בתחומם ותרמו תרומה משמעותית לחברה הישראלית. הטקס יתקיים במוצאי יום העצמאות ה-77 של מדינת ארץ ישראל.

מלבד פרופ' בן נריה, הוכרזו עד כה זוכות וזוכים נוספים בפרסי ישראל לשנת תשפ"ה:

  • כלת פרס ישראל בחקר התרבות והאמנות: פרופ' זוהר שביט
  • כלת פרס ישראל תחום ספרות, שירה ותרגום לעברית: פרופ' דבורה גילולה
  • כלת פרס ישראל בחקר הגיאוגרפיה וידע ארץ ישראל: פרופ' רות קרק
  • כלת פרס ישראל בחקר ההנדסה ומדעי ההנדסה: פרופ' יונינה אלדר
  • חתן פרס ישראל בתיאטרון, מחול, אופרה: שלמה ממן
  • חתן פרס ישראל בעיצוב ואומנות בינתחומית: בלו סימיון פיינרו
  • חתן פרס ישראל בחקר ההיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו: פרופ' ירון צור

הענקת הפרסים משקפת את ההוקרה הציבורית למובילי התחומים האקדמיים והאמנותיים בישראל – מהווים מגדלור לערכים של מצוינות, יצירה וחזון לאומי.

הערים שזזות בלי לזוז: מפת אזורי התפקוד העירוניים בישראל נחשפת

פרס ישראל בתחם חקר הרפואה
AI

*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות