לאכול בחג ולצאת קלילים: סיון אופירי, מומחית לתזונה מודעת, מציעה חמישה צעדים פשוטים שיעזרו לכם לנצל את פסח כהזדמנות לשחרור – לא רק מעבדות, אלא גם מהרגלים מזיקים
חג הפסח נתפס בעיני רבים כחג של אוכל כבד, אכילה מופרזת ותחושת כובד שנמשכת גם אחרי שהחג נגמר. אבל עבור סיון אופירי, מייסדת שיטת "פשוט לרדת במשקל", זהו דווקא זמן אידיאלי להתחיל מחדש – גם מבחינת הגוף וגם מבחינת הנפש.
פסח בלי רגשות אשם: קבלו 5 טיפים שיעזרו לכם לרדת במשקל בחג (במקום להעלות)
1. תכנון מראש: במקום לאכול כל מה שמונח על השולחן, תכננו מראש את הארוחות שלך. התמקדו במנות בריאות כמו סלטים, ירקות ודגים, והימנעי ממאכלים עתירי שומן וסוכר.
2. שתייה מרובה: שתו הרבה מים לאורך כל היום. זה יעזור לכם להרגיש שובע ולמנוע אכילת יתר. בנוסף, מים מסייעים לחילוף החומרים ולניקוי הגוף מרעלים.
3. אכילה מודעת: החליטו מראש מה אתם אוכלים בכל ארוחה, אכלו לאט, לעסו היטב ותיהנו מכל ביס. הקשיבו לגוף שלך ואל תאכלו מעבר לתחושת השובע. אכילה מודעת תעזור לכם לשלוט בכמויות האוכל ולמנוע אכילת יתר.
4. אכלו פירות וירקות בצורתם הטבעית, פירות וירקות הם הממתקים של הטבע, הם באים "ארוזים" עם סיבים תזונתיים חשובים. אכילה של מגוון של צבעים חשובה לבריאות שלנו,
כל פרי וירק מכילים חומרים טובים אחרים הדרושים לגוף שלנו.
עדיף שלא תאדו, תבשלו תרסקו או תסחטו למיץ.
הידעתם? מיץ פירות סחוט כמו מיץ תפוזים, גם כזה שסחטת בבית עשוי להכיל בין 16-20 קוביות סוכר.
5. משיעבוד לגאולה: נצלו את ימי החג להשתחרר משיעבוד לחומרים ממכרים שנמצאים באוכל במסווה של בריאות או מעט קלוריות.
נצלו את הפסח בכדי להשתחרר מאוכל מעובד, מטוגן, כל מה שהאדם יצר ולא הטבע.
כשתסכימו להשתחרר, תראו איזה מגוון ושפע ממתינים לכם. כך תוכלו גם להטיב עם הגוף וגם לרדת במשקל למרות כל ארוחות החג!
עם קצת תכנון ומודעות, תוכלו לעבור את חג הפסח בלי רגשות אשם ולהתחיל את האביב בתחושה קלילה ורעננה.
חג שמח!
המהפכה של סיון אופירי: עשרות אלפי נשים לא טועות
מאז 2009, יותר מ־20,000 נשים השתתפו ב־720 קבוצות שפועלות לפי שיטת "פשוט לרדת במשקל".
הגישה של אופירי ייחודית: היא מתמקדת באכילה טבעית, לא מעובדת, שמנקה את הגוף מחומרים ממכרים ומרעיבים – וכל זה בלי ספירת קלוריות, בלי רעב ובלי סבל.
היא שוזרת בכל תהליך השינוי גם כלים רגשיים, קוגניטיביים, אימוניים ורוחניים. המאבק במשקל הוא רק הסימפטום. השחרור האמיתי מתחיל כשאנחנו מפסיקות להיאבק בעצמנו.
עוד קצת על מי שמאחורי השיטה
סיון אופירי עצמה עברה מסע לא פשוט: במשך 25 שנה התמודדה עם הפרעות אכילה קשות, עד שפיתחה את שיטתה הייחודית. היא כתבה 12 ספרים (כולל 3 ספרי מתכונים), יצרה יומן העצמה אישי ושלוש חבילות קלפי אימון.
יש לה תואר בתלמוד וספרות, והיא מחוברת עמוקות ליהדות. בעבר ניהלה בית ספר להכנה ללידה והייתה דולה, מדריכת הנקה ומטפלת ברפואה משלימה.
הסכנה גוברת: משרד האנרגיה מתריע מפני הגעלת כלים לא בטיחותית בפסח

צילום: ירון בן חורין
*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.