מהפכת המזון מהגולן: פטריות שהופכות לחלבון העתיד

פרופ' אייל קורצבאום - צילום: פאוזה הפקות

מהפכת הפטריות מהגולן: חלבון תפטיר כחזית המזון העתידי

האם חלבון הפטריות הוא השלב הבא בתעשיית המזון? רק הזמן יגיד, אבל דבר אחד בטוח – הגולן ממשיך להוביל חזיתות מדעיות חדשניות.

חוקרים ממכון שמיר פורצים דרך בפיתוח חלבון חדשני מבוסס פטריות, בתמיכת משרד החדשנות המדע והטכנולוגיה ו-GFI ישראל.

פרויקט  חדשני ומשותף לד"ר בן שחר ופרופ' אייל קורצבאום, חוקרים מובילים ממכון שמיר למחקר, מתרכז בזיהוי זני פטריות ייחודיים מתוך אוסף הפטריות הייחודי מסוגו שנמצא במכון שמיר למחקר. המטרה: פיתוח חלבונים מבוססי תפטיר (mycelium) בתהליך תסיסה נוזלית. חלבונים אלו צפויים להפוך למשאב משמעותי עבור תעשיית המזון העתידית, תוך קידום קיימות וייעול השימוש במשאבים טבעיים.
ד"ר בן שחר ופרופ' אייל קורצבאום, חוקרים מובילים ממכון שמיר למחקר, פועלים יחד בפרויקט חדשני שמשלב בין עולמות המיקרוביולוגיה והחקלאות. ד"ר בן שחר מתמקד בבידוד, זיהוי ויישום חומרים טבעיים ממקורות מגוונים כגון מיקרואורגניזמים, צמחים ופסולת חקלאית. מנגד, פרופ' קורצבאום מתמקד בנושאים חדשניים בתחום המיקרוביולוגיה הסביבתית, עם דגש על טכנולוגיות טיפול במים.

"בפרויקט זה, אנו רואים הזדמנות לייצר גשר בין מחקר בסיסי ליישום פרקטי", אומר ד"ר בן שחר. "אנחנו חוקרים כיצד פטריות יכולות לספק פתרון אמיתי לאתגרי מזון עולמיים."

המיזם החדשני, בתמיכת משרד החדשנות המדע והטכנולוגיה ו-GFI ישראל, מתבצע כולו במכון שמיר למחקר, בגולן. דינה גלעד, מנכ"לית מכון שמיר למחקר, הוסיפה: "פרויקטים מסוג זה ממחישים את החשיבות של מכון שמיר כמרכז מוביל לחדשנות ומצוינות. שילוב של מחקר מדעי מתקדם ברמה בינ"ל עם יישומים פרקטיים הוא הדרך שלנו לייצר פתרונות גלובליים לבעיות משמעותיות, תוך תרומה לפיתוח האזור וחיזוק מעמדו כמוקד לחדשנות חקלאית וביוטכנולוגית."

פגר כריש סנפירתן נסחף לחוף חדרה: חשד לפגיעה מדיג

דר' בן שחר – צילום מעיין שוורץ
פרופ' אייל קורצבאום - צילום: פאוזה הפקות
פרופ' אייל קורצבאום – צילום: פאוזה הפקות

*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן