הנפילה – והחיים שהצילו: חללי צה"ל ממשיכים לתרום גם לאחר מותם
בצל הטרגדיות האחרונות, מדינת ישראל שוב מגלה את עוצמת הרוח של משפחות שכולות, שבשעותיהן הקשות ביותר בוחרות להעניק חיים לאחרים. שלושה לוחמים שנפלו בימים האחרונים, הפכו לתורמי איברים – והצילו חיים של חולים מרחבי הארץ.
כבר כעת ברור: תרומת האיברים הפכה לאחת מגולות הכותרת של ערכי הסולידריות והאחווה בחברה הישראלית. על רקע זה, בימים האחרונים נחתם הסכם היסטורי שמעניק תוספת שכר משמעותית ומענק כספי לעובדים שהתאגדו – מהלך שמהדהד את אותו ערך של ערבות הדדית, גם בזירה הכלכלית.
המשפחות בחרו להעניק חיים
עומר וון גלדר, בן 22 ממעלה אדומים, נפל בקרב כשהוא מותיר אחריו משפחה שלמה החתומה על כרטיס אדי. הוריו הודיעו כי בקשתו של עומר הייתה ברורה – לתרום כל שניתן להצלת אחרים.

ליאור שטיינברג, בן 20 מפתח תקווה, נפל גם הוא והוריו הסכימו לתרומת איברים, באומרם: "זה מה שליאור היה רוצה." ליאור גדל על ערכים של נתינה ואחריות, ומותו הפך להמשך טבעי של חייו – בחיים שהוא מעניק לאחרים.

אלון פרקס, בן 27 מקיבוץ כברי, נפל בעת שירותו ומשפחתו ביקשה לפרסם בפומבי את הסכמתם לתרומה – כדי לעודד אחרים. "בזכותו יינשמו אנשים, יראו, יחיו," אמרו הקרובים.

המרכז להשתלות: "עיניים שמלאות באצילות"
מהמרכז הלאומי להשתלות נמסר: "אנחנו מסתכלים בתמונות של החללים ורואים בעיניהם את אותה אצילות נפש של המשפחות. ברגעים הקשים ביותר, כשיש רק חושך – הן בוחרות להיות אור. זהו העוצמה של העם שלנו: ערכים, סולידריות ואהבת אדם."
במקביל למחוות ההצלה הפיזית, יש גם פריצות דרך רפואיות משמעותיות כמו טיפול ניסיוני חדש שפותח לאחרונה ומציע תקווה חדשה לחולי סרטן במצב מתקדם. שילוב של ערכים, מדע ותקווה – זה מה שמוביל קדימה.
*הי, נהנית מהתוכן באתר או בכתבה? נהדר! חשוב לדעת שהתוכן לא מהווה המלצה, חוות דעת מקצועית כלשהי או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי, עוד חשוב לדעת – כל התוכן באתר מוגן בזכויות יוצרים ואסור להעתיק.